Roef van de Beek uit Heerde is tijdens de Algemene Ledenvergadering van wielerclub “Houdt de Ketting Strak’ uit Emst benoemd tot “Lid van Verdienste” door de leden.
Van de Beek is vanaf de oprichting op 27 januari 1979 lid, waarvan de laatste 12 jaar als bestuurslid en heeft altijd veel plezier beleefd bij “de Ketting”, zoals hij zelf vertelde.
In het bestuur had van de Beek vele zaken in zijn portefeuille. Zijn speciale aandacht had hij vooral voor de onderlinge wedstrijden, waar hij tevens wedstrijdleider van was.
Zo schreef hij de leden aan voor een wedstrijd, hij benaderde de juryleden, een dag voor een wedstrijd het parcours waar nodig was vegen en de nodige obstakels verwijderen.
Ook het onderhouden van contacten met sponsoren zat in zijn portefeuille.
Wat te denken van alle hand- en spandiensten die van de Beek verrichte als de klassieker de “Gisola Emster Veldtoertocht” eraan zat te komen. Denk hierbij o.a. aan het plaatsen van de aankondigingsborden en het inwendig verzorgen van alle vrijwilligers tijdens de Veldtoertocht.

Daarnaast beheerde hij alle clubkleding.
Van de Beek was een duizendpoot voor de vereniging.
Als je vraag aan van de Beek of het allemaal niet wat veel was, dan kreeg je te horen “Ach, zegt hij, het ging eigenlijk allemaal vanzelf en zo hoort het ook. Je zit in het bestuur en dan sta je voor bepaalde zaken”.

Voor van de Beek is Arend Stegeman uit Vaassen in het bestuur gekomen.
Verder bleek tijdens de Ledenvergadering dat “Houdt de Ketting Strak” op alle fronten een gezonde vereniging is met heel veel vrijwilligers.
Hoogtepunt zal dit jaar wederom de klassieker, de “Gisola Emster Veldtoertocht” worden, die verreden zal worden op zaterdag 18 oktober.